• widok na jadalnię
  • widok na siedziska w kantynie
  • widok głównej sali w kantynie
  • widok na stoliki w kantynie
  • widok na pokój konferencyjny
  • widok na salę relaksu
  • widok na neon
  • fragment neonu w laboratoriach analitycznych
  • logo laboratoriów analitycznych

Lokalizacja: Ruda Śląska
Data Projektu: 2015
Status: Realizacja

 

O temacie:

Rozrastające się laboratoria w Rudzie Śląskiej musiały w pewnym momencie zapewnić dużą stołówkę dla pracowników. Klientowi zależało, żeby poza przestrzenią jadalni w nowym pomieszczeniu również pojawiło się pomieszczenie konferencyjne oraz mała strefa relaksu. Ważne było, żeby te funkcje wzajemnie sobie nie przeszkadzały

 

O projekcie:

Kwadratowe duże pomieszczenie o powierzchni ponad 100m kwadratowych zostało podzielone na 3 strefy funkcjonalne. Główna, największa część przeznaczona jest na jadalnie z pełni wyposażoną kuchnią przystosowaną do podgrzania własnego jedzenia oraz przygotowania ciepłych napojów. Dwie mniejsze części to pomieszczenie konferencyjne oraz pomieszczenie przeznaczone na relaks i rozrywkę. Wszystkie części mogą być od siebie wydzielone przesuwnymi ściankami.

 

O technologiach:

Każda z części została wykończona materiałami przystosowanymi do danej funkcji. Jadalnia ma łatwą w utrzymaniu posadzkę z płytek ceramicznych, pomieszczenie konferencyjne ma podłogę wykończoną wykładziną polepszającą walory akustyczne pomieszczenia, a część relaksu dodatkowo wyposażona jest w wygodne miękkie meble i siedziska.

Kategoria
projekt wnętrz